Pågående rea

Information

Rea eller realisation som det egentligen heter är som dem flesta känner till försäljning till nedsatta priser. I Sverige finns det en rad större reor som sker över hela landet vid en fasta tidpunkter.

Det finns vissa regler kring rea och det är att en realisation endast får ske under en begränsad tid och att varorna som säljs måste finnas vanligtvis i butikens sortiment. Naturligtvis är det upp till butiken själv att sätta rea efter behov men det finns några större reor som i princip alla butiker/handel brukar praktisera samtidigt och denna artikel kommer att handla om de mest vanliga och dem där handeln säljer som mest men också och några som rätt nya i Sverige.

Mellandagsrea

Mellandagsrean är den rea som sker mellan jul och nyår och i många fall längre än så och är en av Sveriges kanske mest populära reor.

För butik och handeln är denna rea en väldigt viktigt då man oftast säljer som mest just då. Det finns flera faktorer till varför denna rea är så bra ur både handelns men också kundens perspektiv.

För kunden så är dem flesta lediga under denna period och har tid att besöka affärer och man har då förmodligen också fått lön vilket naturligtvis gör skillnad och detta är ett perspektiv där både kund och butik drar nytta av.

Upp till 50% på träningstillbehör

Massor med träningsredskap för dig som vill träna hemma.

Upp till 70% på träningskläder

Börja nya året med nya fräscha träningskläder

Black Friday rea

Sedan finns det olika typer av reor som är säsongsbaserade och där butiken helt enkelt vill sälja ut det gamla för att ta in det nya och för kunderna är det en bra affär att handla plagg som man inhandlar till ett bra pris. Sedan finns det lokala och en del reor som inte riktigt har fått fäste, som exempelvis rea till Alla hjärtans dag och liknande. Något som däremot har blivit stort i Sverige är reor vid Halloween men framför allt Black Friday rea.

Black Friday har på väldigt kort tid blivit en av landets absoluta största reor och en av handelns kanske mest viktiga reor. Med inspiration från USA, som mycket annat, så infaller denna rea efter Thanksgiving och är en formell start för den kommande julhandeln. I USA är denna rea den fullkomligt största och i Sverige är denna rea på väg att ta över mellandagshandeln i både popularitet men också i omsättning och redan nu har vissa butiker infört rean under hela veckan och kallar det då Black Week och inget tyder på att detta kommer att avta.