Morsdag infaller den sista söndagen i maj varje år och det är en dag att visa extra uppskattning och kärlek för mamma genom presenter och spendera tid tillsammans. Men vad är egentligen den perfekta morsdagspresenten? Vill du ge mamma den där lilla extra presenten som hon kommer minnas och uppskatta länge?

Vi har listat de bästa tipsen för vad mamma kan få i morsdagspresent!

Morsdagspresenter din mamma vill få

Den sista söndagen i maj närmar sig, och det här året har du inte glömt bort att skriva ner datumet i kalendern. Men varför är den sista söndagen i maj en sådan högtid? Ja, för att den dagen ska man älska, uppskatta och hålla om sin underbara mamma särskilt varmt. Det är mors dag, och din mamma förtjänar att vara bortskämd minst en dag om året!

Hur man ska tänka kring morsdagspresenter

Medan vissa mammor har väldigt tydliga smaker och hobbyn så är andra mammor väldigt svåra att hitta en lämplig present till. Oavsett vilken kategori din mamma tillhör, det finns några enkla regler att följa om man vill välja den rätta morsdagspresent.

Var kreativ

Kreativitet är ditt ess i rockärmen när det gäller presenter till din mamma, och du behöver inte vara ett skolbarn för att ge din mamma något hand- eller hemmagjort. Även vuxna barn kan skapa något direkt från hjärtat!

Var personlig

Mammor är väldigt olika men har en sak gemensamt: sitt barn eller sina barn. Om du letar efter en härlig present till din mamma, tänk tillbaka på alla underbara moment och skratt du har delat med din mamma och inkorporera dem i din present på ett kreativt sätt.

 

Mamman i fokus

Ett självklart tips när det gäller alla presenter – inte bara morsdagspresenter – är att presentmottagaren ska vara i fokus. Du behöver inte dela din mammas åsikter eller smaker för att ge henne den bästa presenten någonsin. Om du inte vet vad din mamma tycker om, fråga henne direkt eller be någon som står henne nära att utreda problematiken åt dig.

Idéer för morsdagspresenter

Denna är den viktigaste sektionen av hela artikeln – själva idéer för morsdagspresenter. Mammor är olika så vi har tagit med någonting för alla smaker.

Handgjorda presenter

Du behöver inte vara bra på att måla för att pyssla fram något vackert för din mamma. Med till exempel polymerlera kan du skapa ett enkelt hjärtformat smycke med mammas initialer och baka det i ugnen. Ha era bästa foton tryckta och limma ihop ett hjärtformat kollage. Sy en enkel nallebjörn till mamma med knappar som ögon – du har säkert den där gamla T-shirten i garderoben som du inte använder.

Personliga morsdagspresenter

Minns du den där sommarresan till Grekland som du tog med din mamma för några år sedan? Varför inte resa en gång till med en fotobok! Har din mamma en favoritfärg, favoritdjur eller favoritdestination? Ha någonting skräddarsytt gjort eller tryckt för henne! Vad sägs om en lila klänning med kattmönster eller en mugg med en bild på er två på stranden på Tahiti?

Sista minuten-presenter

morsdag sista minutenHar du glömt bort mors dag igen och har en lunchdejt med mamman om en timme? Det behöver inte vara helt kört! Springa till närmsta smyckesaffären och köpa ett härligt silversmycke i mammas stil eller ha en blombukett bunden med mammas favoritblommor eller åtminstone blommor i hennes favoritfärg.

Uppleva någonting med din mamma

Att tillbringa kvalitetstid tillsammans är ett av de vanligaste kärleksspråk i världen. Det gäller också din mamma – hon skulle säkert uppskatta att hitta på något roligt med dig! Bjud din mamma på en lyxlunch och champagne eller köp två konsert-, teater- eller operabiljetter till er! Eller vad sägs om att göra en weekendresa eller köra en lyxbil tillsammans om du har en mer äventyrlig mamma?

Billiga morsdagspresenter

Knockar mors dag på dörren när det lång till nästa lönedag? Det betyder inte att du kan ’ta hand’ om saken med ett uselt värmeljus eller en tråkig chokladask. Här gäller det att vara kreativ. Laga hennes favoritmat och bjud henne på middag. Om hon gillar att jobba i trädgården, köpa ett fröurval till henne. Är hon bra på att organisera saker runt hemmet så kan du ge henne nya överstrykningspennor, pinnar och klisterlappar.

Skämma bort din mamma

De flesta kvinnor skulle inte säga nej till en aromaterapibehandling eller en avkopplande massage med lavastenar. Du kan också unna henne den där dyra saken som du vet hon drömmer om men aldrig skulle slösa pengar på – designersmycket, espressomaskinen, lyxparfymen, …

Visa mamma din kärlek

Kan du komma på 100 saker du älskar din mamma för? Varför inte skriva dem på färgglada lappar, vika ihop dem och lägga dem i en glasburk med mammas namn på. Du kan då instruera henne att plocka en lapp från burken varje dag!

Personliga presenter i graveringpresent med gravyr

För att presenten ska bli så personlig och ihågkommen som möjligt är en gåva med gravering ett säkert kort. Det mesta går att gravera som exempelvis vin- eller champagneglas, förkläden, köksredskap bland annat. Vanligt är att gravera ett vackert armband eller halsband till mamma på morsdag, ett tips är att gravera in datum, namn eller ett fint citat.

Kryssning – en upplevelse mamma sent kommer glömmakryssning

Trött på de klassiska presenterna och vill testa något nytt? Varför inte ta med mamma på en upplevelse istället? Överraska familjen på morsdag med en kryssning till Polen eller Kiel! En kryssning över helgen är en gåva som mamma sent kommer glömma och även en present som hela familjen kan njuta av och skapa fler minnen tillsammans.

Morsdagspresent Kiel

Morsdagspresent Polen

Väskor och plånböcker för alla tillfällen

handväska

Byter mamma väska lika ofta som andra byter underkläder?

Eller ska mamma resa bort snart? Att ge bort en väska eller plånbok på mors dag kommer garanterat uppskattas. Det finns olika väskor för alla tillfällen – resväskor, datorväskor, träningsväskor och handväskor bland annat. Ett tips är att undersöka om mamma till och med har kollat in någon specifik väska. En ung mamma kanske vill ha en backpacker ryggsäck..

Presentkort är alltid ett säkert kortpresentkort

Det kanske är svårt att bestämma present? Brukar mamma vara kräsen och vilja bestämma present själv? Presentkort är alltid det säkraste kortet när det kommer till gåvor, att ge frihet till en person att välja gåva själv kan vara den bästa presenten av alla. Köp ett presentkort på mammas favoritbutik eller varför inte köpa ett presentkort på en upplevelse eller något hon själv inte skulle ha gjort?