Farsdag 2020

Farsdag började firas i Sverige 1931. Till en början inföll farsdag i juni, men eftersom morsdag firas i maj så valde man att flytta farsdag till november för att dessa dagar inte skulle infalla för nära varandra. Farsdag firas numera alltid den andra söndagen i november här i Sverige, och i flera andra länder. I övriga världen varierar det stort, och det är enbart i januari och april som det inte firas farsdag någonstans.

Precis som morsdag så firas för att hylla våra mammor så firas farsdag för att hylla papporna. Farsdag kan firas på många olika sätt, även om det vanligaste är ett enkelt firande med present och tårta. Man kan även hitta på något tillsammans hela familjen för att fira dagen, ge pappa frukost på sängen, laga en god middag till honom eller skämma bort honom lite extra på något annat sätt.

Att umgås tillsammans som en familj är ofta viktigt på farsdag, men vad man väljer att göra spelar ingen större roll. Kanske kan man göra någon aktivitet som pappa, och resten av familjen gillar, bo på hotell eller bara ha en rolig dag hemma – spela spel, leka, pyssla eller ha filmkväll till exempel.

För de flesta är det dock presenten som man förknippar mest med både fars- och morsdag. Slipsen är fortfarande den vanligaste farsdagspresenten, och varannan pappa får en slips i farsdagspresent. Vill man ge någonting annat så finns det mycket annat att välja mellan, och här kommer våra bästa tips.

Bästa farsdagspresenterna 2020