Presenttips inför dopet

Barndop

Förslag doppresenter

Doppresenter får man vid dop och invigelsen i kyrkan. Doppresenter till dop kan vara klurigt att hitta och ibland måste man fundera en hel del eftersom babyn ska ju ska ha glädje av gåvan. Dopet är ju en namngivnings cermoni där man upptas i den kristna kyrkans gemenskap. Därför kan det vara bra att veta namnet som barnet skall få innan man köper dopgåvan. Vem har inte problem med att hitta en riktigt bra doppresent? Dem flesta av oss kämpar med att hitta något uppskattat och personligt. Förhoppningsvis hittar du här vad du söker. Ett tips är en måttstock. Bra för att se barnets uppväxt. Varför inte en snygg sparbössa som är en groda, häst eller hus? Att lära barnet att vara sparsam redan för början kan vara en bra start. Dopgåvan ska skänka glädje senare i livet. Det är egentligen ett minne för livet som man ger oavsett vad man ger.

Doppresent kan vara ett hantverk

Doppresenter är ett tecken på en nystart för ett liv. Doppresenter ger oss förhoppningar om glädje och det är alltid roligt att se vad andra ger. Att själv måla en liten tavla med födelsedata som vikt, längd, tid och namn är väldigt uppskattat av mottagaren (alltså föräldrarna) om du har tecknarens talang. Annars om du kan snickra så kan du tälja in namn och födelseuppgifter i en träbit. Spraya några tofflor och måla namnet? Ja man kan göra mycket om man orkar skapa någort själv. Dem flesta av oss kämpar med att hitta något uppskattat och personligt som vi kan köpa bara. En liten söt nalle kan var mysig i många år. Varför inte hänga en skylt i hård papp runt halsen med födelsedata? Ett snyggt armband som barnet kan ha hela livet. dopet

Vad finns i alla barnrum i Sverige?

Det finns presenter man kan ge som i stort sätt alla barn får eller som föräldrarna köper tids nog ändå. Har man svårt att komma på den där perfekta doppresenten så kan man börja tänka på vad alla barnrum i Sverige har. Du kan alltid skylla på att “ja det skulle ni ändå köpt tids nog”. Böcker från Astrid Lindgren. Bräda med plastspik som skall slås ner med en hammare. En dalahäst. Legos startbox. Lera med verktyg till det. Bra målarpennor. Pekböcker. Video med Moraträsk. Ja du förstår.