Du minns säkert hur det var när du försökte lära dig cykla. En tuff utmaning som följdes av en skön känsla när du väl lyckades. Hjälp ditt barn på traven med en balanscykel! Med en balanscykel hittar ditt barn balansen lättare. Det går snabbare att lära sig att cykla med en balanscykel. När ditt barn väl lärt sig sitter kunskapen kvar för alltid!

Springcykel med flera fördelar

  • Robust stålram och mjuka handtag som tål hårda tag
  • Justerbar sadel
  • Tysta däck som inte lämnar märken efter sig

Balanscykel Stiga Runracer finns i tre snygga färger:

Vad är en balanscykel?

En balanscykel är en liten cykel utan pedaler. Denna typ av cykel kallas även för springcykel eftersom barnet cyklar genom att ”springa” med benen. Eftersom benen är nära marken behövs inga stödhjul. Det är bra eftersom stödhjul annars kan förhindra att barnet snabbt hittar sin balans på cykeln.

När barnet tränar på en balanscykel är det lätt att prova sig fram. Det är inte lika läskigt att lyfta benen från marken på en balanscykel jämfört med en vanlig cykel. När det sedan är dags att cykla ”på riktigt” upplevs övergången som lätt.

Springcykel från Stiga – test

Stiga springcykel Runracer C12 är en rejäl balanscykel med stålram. Den har en robust konstruktion som tål tuffa tag. Det hör så klart till att en springcykel tappas i marken då och då. Därför måste den vara tålig så att den håller. En bra balanscykel håller för mer än ett barn!

Denna springcykel har däck som inte behöver underhållas. Vi vill betona att däcken är tysta och dessutom lämnar de inga fula märken efter sig. En viktig detalj ifall du vill låta ditt barn öva inomhus!

Stiga balanscykel Runracer C12 har dessutom kraftiga handtag med mjuka ändar vilket gör att varken golvet eller styret skadas om det blir en vurpa!

Balanscykelns sadel kan höjas och sänkas. Lägsta höjd är 37 cm och högsta sadelhöjd är 43,5 cm.

När kan barnet cykla?

Enligt NTF är barn mogna att lära sig cykla vid åldern 5 till 6 år. Enligt forskare och läkare är stödhjul inte bra eftersom det lär barnet att felaktigt luta sig åt fel håll i kurvor. Om du vill lära ditt barn att cykla innan denna ålder och inte ska använda stödhjul är en balanscykel att rekommendera.

För vilken ålder passar denna balanscykel från Stiga? Rekommenderad ålder är 3 år och uppåt men med en maxvikt på 50 kg. Just 50 kg motsvarar normalvikt för barn på 14 år så det finns alltså gott om marginaler på denna springcykel. Målgruppen för denna balanscykel lär vara 3 till 5 år.

Vad tycker vi om Stiga springcykel Runracer C12? Vid test känns som en mycket robust springcykel som tål tuffa tag. En kvalitetsprodukt helt enkelt. Priset är ganska typiskt för sparkcyklar. Vi har stort förtroende för denna svenska tillverkare och tvekar inte att ge vår rekommendation. Tips: Stiga har även balanscykel på rea. Läs mer!