Adventskalendrar [year]

Adventskalendrar är populära idag främst för barn, men de har en fascinerande historia som de flesta människor inte vet.

Idag har det kommit väldigt många populära adventskalendrar även för vuxna!

Adventskalendrar lägger en magi och är roligt för hela familjen och blir en härlig familjetradition på julen. Det hela började för länge sedan när semesterfirandet av julen var en gång märkt bort från 1 december med krita på dörrarna till troende att räkna ner dagarna till jul.

Redan på 1800-talet var adventskalenderns födelse. Enligt den österrikiska Landesmuseum kom den första tryckta Adventskalendern 1903.

advent

En adventskalender sattes in i tidningen “Neues Tagblatt Stuttgart” 1904 som en gåva till sina läsare och blev väldigt populär.

Den första tryckta kalendern som såldes kommersiellt, producerades 1908, skriven av Gerhard Lang i Tyskland som bestod av miniatyr färgade bilder som kan fästas på en bit kartong varje dag i december.

Senare införde Lang en kalender med 24 små dörrar. Tyvärr gick hans företag i konkurs i 1930-talet efter att ha skapat cirka 30 olika mönster.

Sankt Johannis Printing Company införde ungefär samtidigt tryckning av Bibeln kontra i stället för bilder bakom dörrarna.

I början av första världskriget när kartong ransonerades och endast fick användas för strikt nödvändiga ändamål, kom adventskalendern till.

Adventskalender återkom efter andra världskriget och återigen var det en omedelbar framgång. Runt 1958 tillsattes godis och choklad.

I USA krediterades adventskalenderns popularitet till president Eisenhower som introducerade den för sin familj och gjorde den till en årlig tradition.

Bästa adventskalender [year]